
Med smak
som håndverk
Pascal Dupuy er en av verdens mest anerkjente konditorer. Siden franskmannen åpnet sitt første konditori i Oslo i 1995, har han revolusjonert norsk bakekunst og fristet oss med smaker som tilfredsstiller de fleste sanser. Men hvilke smaker liker han best i yoghurt? Vi utfordret Pascal til å lage sin signaturyoghurt.

Om Pascal Dupuy
- Fransk konditor som flyttet til Norge i 1986.
- Innlemmet i prestisjetunge selskap som Relais Dessert International og Guide des Croqueurs de Chocolat.
- Er også kjent fra programmet ”Hele Norge Baker” på TV3.

La deg inspirere av tipsene til Jesper og Pascal, og del din signaturyoghurt eller yoghurtdrikk på Instagram, med hashtagen #Yoghurtno.
#yoghurtno
Pascals
yoghurttips
Creme Yoghurt med frukt

- 850g TINE Yoghurt Naturell
- 2 dl TINE kremfløte
- 150g sukker
- 3 eggehviter
- 2 vaniljestenger
- 1 sitron
- 1 lime
- 4 gelatinplater
- Frukt etter ønske
Dette trenger du
Skill eggene og sørg for at det ikke kommer noe eggeplomme sammen med eggehvitene. Varm sukkeret og eggehviten til ca. 70 grader. Bruk et kjøkkentermometer. Pisk til marengs.
Legg gelatinplatene i kaldt vann i fem minutter. Ta gelatinen ut av vannet og klem vannet av platene. Smelt gelatinen i en bolle over et vannbad. Pisk fløten til en luftig krem.
Tilsett forsiktig den smeltede gelatinen i marengsen. Bland inn kremen i marengsen, og tilslutt TINE Yoghurt Naturell.
Riv skallet av sitron og lime. Snitt vaniljestengene og skrap ut vaniljekornene. Bland inn revet sitron- og limeskall og vanilje i yoghurtkremen etter ønske. Smak til.
Server yoghurtkremen i et glass over frukt og bær. For eksempel stekte epler, bringebær eller ananas. Pynt gjerne med fruktsaft eller karamell.
Creme Yoghurt med karamell

- 850g TINE Yoghurt Naturell
- 2 dl TINE kremfløte
- 150g sukker
- 3 eggehviter
- 2 vaniljestenger
- 1 sitron
- 1 lime
- 4 gelatinplater
- Frukt etter ønske og hjemmelaget karamell
Dette trenger du
Skill eggene og sørg for at det ikke kommer noe eggeplomme sammen med eggehvitene. Varm sukkeret og eggehviten til ca. 70 grader. Bruk et kjøkkentermometer. Pisk til marengs.
Legg gelatinplatene i kaldt vann i fem minutter. Ta gelatinen ut av vannet og klem vannet av platene. Smelt gelatinen i en bolle over et vannbad. Pisk fløten til en luftig krem.
Tilsett forsiktig den smeltede gelatinen i marengsen. Bland inn kremen i marengsen, og tilslutt TINE Yoghurt Naturell.
Riv skallet av sitron og lime. Snitt vaniljestengene og skrap ut vaniljekornene. Bland inn revet sitron- og limeskall og vanilje i yoghurtkremen etter ønske. Smak til.
Server yoghurtkremen i et glass over frukt etter ønske, f.eks. stekte epler, og pynt rikelig med hjemmelaget karamell.
Yoghurtterte

- 250 g hvetemel
- 125 g melis
- 5 g maldonsalt
- 125 g romtemperert smør
- 3/4 dl TINE kremfløte
- 3 eggeplommer
Mørdeig
Bland hvetemel, melis, salt og mandelmel i en bolle. Smuldre smøret i melblandingen til det ser ut som sand. Deretter rører du inn eggeplommer og fløte. Pakk deigen inn i plast, og oppbevar den ett døgn i kjøleskap før kjevling.
Fordel deigen i små terteformer og stek på 170 grader på over- og undervarme i stekeovnen til den blir lysebrun (20 former ca 8 – 10 cm i diameter).
- 3,5 dl TINE kremfløte
- 30 g sukker
- 3 eggeplommer
- 1 vaniljestang
- 3,5 plate gelatin
Vaniljefondant
Tips: Her kan du bytte ut 1 vaniljestang med 1 ss pistasjpasta for å lage pistasjfondant i stedet for vaniljefondant.
Pisk lett sammen eggeplommer og sukker. Splitt vaniljestangen i to, og skrap ut frøene. Kok kremfløte sammen med vaniljekornene og hell blandingen over eggeblandingen mens du pisker.
Hell alt tilbake i kasserollen og varm opp til 82 grader.
Tilsett bløt gelatin. Legg gelatinplatene i kaldt vann i fem minutter. Ta gelatinen ut av vannet og klem vannet av platene. Smelt gelatinen i en bolle over et vannbad. Pisk fløten til en luftig krem.
Avkjøl blanding og fyll opp i de ferdig stekte tertene.
Plasseres i kjøl eller frys.
- 850g TINE Yoghurt Naturell
- 2 dl TINE kremfløte
- 150g sukker
- 3 eggehviter
- 2 vaniljestenger
- 1 sitron
- 1 lime
- 4 gelatinplater
- Frukt etter ønske
Creme Yoghurt
Hell yoghurtkremen over i runde former og frys.
Når yoghurtkremen har stivnet, setter plasserer du en og en oppå de fylte tertene.
Til slutt kan du pynte med stekte epler, jordbær, bringebær eller annen frukt du liker.
Bon appétit!